Saltar a continguts

Associació de dones solidàries "Dona Pas"

Navegació

Menú principal

Cultiva’t

Hort Pardet
Horts comunitaris a Balaguer

L’actual context de crisi econòmica està afectant negativament un gran nombre de veïns i veïnes de la nostra ciutat. Cada vegada són més les famílies que tenen algun membre del nucli familiar en situació d’atur, cosa que està provocant un augment de la pobresa i de l’exclusió social, sobretot entre els col·lectius més desfavorits.

Com a resposta a aquesta situació i davant la falta de recursos que afecta cada vegada més famílies, l’Associació de Dones Solidàries Dóna Pas i l’Associació Africana de la Noguera amb el recolzament del Pla de Desenvolupament Comunitari (PDC), Som lo que sembrem i Assemblea Pagesa han posat en marxa una actuació innovadora a la nostra ciutat, la creació d’un Hort Comunitari Ecològic a Balaguer.

Imatge de complement

El Projecte Cultiva’t sorgeix com una oportunitat per dotar persones en situació d’atur de llarga duració i risc d’exclusió social d’un espai de treball i un mitjà per obtenir una font complementària d’aliments naturals per a ells i les seves famílies.

Imatge de complement

Es tracta de recuperar terrenys en desús i dotar-los de vida. D’oferir a la població més necessitada l’oportunitat de sentir-se útils. Ja que desenvolupar una activitat laboral, en moltes ocasions, contribueix a una major estabilitat emocional i psicològica de les persones.

Imatge de complement

L’objectiu és evitar que l’ajuda que es concedeix a la població en risc es limiti exclusivament al repartiment i l’assignació de recursos, prevenint així dinàmiques caritatives i actituds passives entre els beneficiaris/es. L’Associació Dóna Pas i l’Associació Africana de la Noguera busquen amb el Projecte Cultiva’t que els beneficiaris/es s’impliquin de forma activa, que treballin per la millora de la seva situació. Veuen necessari dotar aquestes poblacions d’eines per a l’obtenció dels seus propis recursos. En definitiva, fomentar una actitud proactiva.

En síntesi, cultivar serà entès com una oportunitat per obtenir recursos econòmics i alimentaris, però també com una activitat comunitària, social i educativa, on s’impulsi un espai de trobada on s’aprendrà a cultivar la terra, a gestionar un espai públic i on es promourà la convivència intercultural i intergeneracional en el si del treball comunitari.

675321111 • 675320996 • associacio.donapas@gmail.com

Veure galeria
Balaguer 2013

El 17 d'agost de 2013, desde la Dolça Revolució van donar l’oportunitat als membres de Cultiva’t de participar en un curs d’horticultura impartit pel Pau Pàmies que tractava sobre la transmisió de coneixement de com cultivar hortalisses, plantes medicinals, arbres..., sembrar, esquixar, adobar, regar, treballar la terra... en agricultura ecològica.

Veure galeria
Veure galeria
Consell Comarcal de la Noguera 2012